Στρατής Κολυμπιανάκης | Δημοσιεύτηκε: | Κατηγορία:

Το 17ο από την σειρά των συμποσίων που οργανώνονται από τη Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αν και η διοργάνωση γίνεται στην Ελλάδα, η επίσημη γλώσσα του συμποσίου είναι η Αγγλική, για να είναι εφικτή η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε ξένους και Έλληνες προσκεκλημένους. Το θέμα αυτή την χρονιά ήταν η Φυσιολογία της Αναπαραγωγής και η Υπογονιμότητα.

Το συμπόσιο ξεκίνησε με την θεματική ενότητα “Φυσιολογία της Υπογονιμότητας” και συνεχίστηκε με την ενότητα “Νέες εξελίξεις στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση(IVF) και Μικρογονιμοποίηση (ICSI)”.

Η δεύτερη μέρα επικεντρώθηκε στην “Ανωορρηξία” και στις “Νεώτερες Προοπτικές της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής”

Διάλεξη μετά από πρόσκληση:

The role of progesterone levels on the day of hCG in GnRH antagonists cycles

Στην ομιλία αυτή αναδείχθηκε η σημασία του προσδιορισμού της προγεστερόνης στο αίμα την ημέρα χορήγησης της ανθρώπινης χοριονικής γοναδοτροπίνης (Pregnyl ή Ovidrelle). Υψηλά επίπεδα προγεστερόνης μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα εγκυμοσύνης. Αυτό συμβαίνει γιατί στην περίπτωση αυτή μειώνεται σημαντικά η υποδεκτικότητα του ενδομητρίου, που δεν μπορεί να υποστηρίξει την εμφύτευση των εμβρύων που θα μεταφερθούν στην μήτρα. Η λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι η κατάψυξη των εμβρύων και η μεταφορά τους σε επόμενο φυσικό κύκλο.