Στρατής Κολυμπιανάκης | Δημοσιεύτηκε: | Κατηγορία:

Το συνέδριο της Τουρκικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής πραγματοποιήθηκε στην Αντάλυα. Στην διάρκεια του ανασκοπήθηκαν και συζητήθηκαν όλα τα αμφιλεγόμενα θέματα στο χώρο της Αναπαραγωγής, οι νέες και οι μελλοντικές εξελίξεις.

Διαλέξεις μετά από πρόσκληση:

Ο ρόλος των επιπέδων της προγεστερόνης σε κύκλους ανταγωνιστών

Η αυξημένη τιμή προγεστερόνης είναι συχνό φαινόμενο σε κύκλους στους οποίους λαμβάνονται πολλά ωάρια και στους οποίους τα επίπεδα οιστραδιόλης είναι υψηλά. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ποσοστό εγκυμοσύνης μειώνεται περίπου κατά 9% σε σύγκριση με τους κύκλους στους οποίους η τιμή της προγεστερόνης είναι φυσιολογική. Για να μπορέσει να διατηρήσει το ζευγάρι την πιθανότητα εγκυμοσύνης ακέραια, θα πρέπει να μην προχωρήσει σε εμβρυομεταφορά αλλά να καταψύξει όλα τα έμβρυα και να τα μεταφέρει σε επόμενο φυσικό κύκλο.

Η συστηματική αντιμετώπιση της πτωχής ωοθηκικής απάντησης στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση.

Η αντιμετώπιση της πτωχής απάντησης των ωοθηκών είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην διέγερση των ωοθηκών για εξωσωματική γονιμοποίηση. Πολλά προβλήματα, ωστόσο, στον ορισμό της πτωχής απάντησης, στον σωστό σχεδιασμό των απαραίτητων μελετών και στον μικρό αριθμό ασθενών που τελικά συμμετέχουν σε αυτές, οδηγεί συχνά σε σύγχυση για την αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας τόσο τους ειδικούς και πολύ περισσότερο τις γυναίκες. Στην διάλεξη αυτή επιχειρείται μια προσέγγιση του θέματος αυτού βασισμένη μόνο σε ισχυρές αποδείξεις, όπου αυτές υπάρχουν.